Het nieuwe studiejaar is alweer ruim een maand aan de gang en daarom is het voor De Ruis de hoogste tijd om terug te keren. De leden van de gloednieuwe redactie hebben er enorm veel zin in. Maar wie zijn dat? Leer het team kennen aan de hand van een aantal persoonlijke vragen.

Wat is je favoriete broodbeleg?

Ilja: “Mijn favoriet is pompoenhumus met véél peper en een beetje zout. En dan het liefst op geroosterd brood!”

Rigtsje: “Ik hou helemaal niet van droog brood met beleg dus ik probeer altijd iets anders te verzinnen om te eten. Tijdens de lunch eet ik bijvoorbeeld liever iets warms zoals soep of een panini. Of ik neem een zelfgemaakte salade mee. Zolang het maar wat pittiger is dan brood.”

Wat was jouw droomberoep toen je 5 jaar oud was?

Lisanne: “De vijfjarige ik wilde als groot dierenliefhebber graag dierenarts worden. Daar kwam verandering in toen ik erachter kwam dat ik geen wiskundig wonder ben en ik niet meteen VWO kon doen.”

Wendy: “Vroeger wilde ik graag stylist of visagist worden. Ik oefende vaak met de hakken en kleding uit mijn moeders kast.”

Lisette: “Toen ik klein was wilde ik caissière worden. Die droom is uitgekomen toen ik 16 was.”

Wat koop jij op de 24e van de maand (van je studiefinanciering)?

Rie linde: “Ome Duo financiert mijn maandelijkse huur. Nadat de studiefinanciering op mijn
bankrekening is bijgeschreven wordt het bedrag dus (helaas) al snel overgemaakt naar de huisbaas.”

Rigtsje: “Ik verdeel het geld dat ik op de 24e ontvang over spaardoelen zodat ik zeker weet dat ik alle maandelijkse kosten kan afbetalen. Van het bedrag dat ik overhoud ga ik uit eten met vriendinnen of shop ik online.”

Drink je liever koffie of thee?

Renée: “Lastige keuze! Om wakker te worden drink ik in de ochtend het liefst een kopje koffie of cappuccino maar later op de dag kies ik voor een kopje Earl Grey thee.”

Wendy: “Ik vind het allebei lekker maar ik drink meer thee. ‘Green tea, I love it’.”

Aan welke fashion trend erger jij je enorm?

Ilja: “De combinatie van een jurkje met spaghettibandjes met daaronder een wit T-shirt. Dat vind ik echt niks!”

Lisanne: “Badslippers met imitatiebond of een andere stof. En dan ook nog eens in een knalkleur. Is dat niet iets wat sommige moeders vroeger droegen en waarvoor je je als kind dan doodschaamde? Tegenwoordig durven meisjes en jonge vrouwen hiermee zelfs over straat. Ik zal het waarschijnlijk nooit begrijpen.”

Rielinde: “De ‘hippe’ regenjassen waar iedereen in loopt.”

Wat is je favoriete zanger/zangeres/band?

Lisette: “Een favoriete zanger of band heb ik niet echt. Ik luister meestal naar top 40 muziek op Spotify.”

Renée: “Het liefst luister ik naar verschillende indie(rock) bandjes zoals Oscar And The Wolf, London Grammar en The xx.”

Welke snack kun jij, bij een bezoek aan de supermarkt, niet laten liggen?

Rigtsje: “Dat is mijn grootste verslaving, Chips.”

Lisanne: “Als er iemand talent heeft om snacks te kunnen laten liggen, ben ik het wel. Ik hou al niet van zoetigheden en snack verder bijna niet. Ooit heb ik dit mezelf afgeleerd en sindsdien heb ik er weinig behoefte aan.”

Wat zit er standaard in jouw tas?

Rielinde: “In mijn tas zit de oplader van mijn iPhone, een pakje kauwgom, mijn portemonnee, een mini rituals parfum en een random reader van mijn bank. Verder neem ik eigenlijk (bijna) altijd mijn Macbook mee!”

Ilja: “Een flesje water, een tasje met lipsticks, mijn telefoonlader en mijn portemonnee.”

Renee: “In mijn tas zit standaard een boek. Ik reis vaak met de trein en met een spannende Thriller in mijn handen lijkt de tijd veel sneller te gaan.”

Wat is je grootste blunder?

Wendy: “Mijn telefoon kwam op de meest klunzige manier in de wc terecht omdat ik vergeten was dat ik hem in mijn achter broekzak had gestopt.”

Lisette: “Ik stootte mijn hoofd eens zo hard tegen de trap dat ik een zware hersenschudding opliep. Jup, heel stom!”

Het wordt persoonlijk

Voor de zomervakantie stond De Ruis in het teken van ambitie. Dit studiejaar spelen persoonlijke aspecten de hoofdrol. Dat betekent persoonlijke verhalen van studenten en docenten, ervaringen met stages in binnen- en buitenland en handige tips uit het werkveld en nog veel meer. Heb jij nog leuke ideeën die bij het thema ‘persoonlijk’ passen? Laat het ons weten via lugt1400@student.nhl.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.