Dit jaar stond er tijdens de uitreiking van de certificaten voor de X-Honoursprogramma’s een behoorlijke groep glunderende Communicatiestudenten. Natuurlijk onder begeleiding van minstens zo trotse X-Honoursdocenten. Waaronder Renny Poelstra. “Ik denk dat het X-Honoursprogramma zo goed bij de opleiding Communicatie past omdat je als communicatieprofessional aan de buitenrand van een organisatie staat. Je draagt de organisatie als het ware naar buiten. Daarnaast sluit het goed bij elkaar aan omdat van een Communicatieprofessional dezelfde vaardigheden worden verwacht als van een X-Honoursstudent.”

Misschien moet daar ook wel een kritische noot bij geplaatst worden, vindt Renny. “Dat er zoveel Communicatiestudenten het X-Honoursprogramma volgen, kan ook aangeven dat er te weinig uitdaging in de opleiding zit. Waardoor studenten de uitdaging op een andere plek gaan zoeken.”

Zijn wij, als afdeling Communicatie, de grootste Honoursopleiding? “Als je kijkt naar het aantal enthousiaste studenten en docenten wel”, vindt Renny Poelstra. “We zijn zo’n beetje hofleverancier voor het X-Honoursprogramma.”

Het programma
Een uitdagend programma voor studenten die meer willen, kunnen en durven te doen. Dat is wat het X-Honoursprogramma is. Leer ontdekken wat je talenten zijn, werk samen met studenten uit verschillende studies en doe de meest inspirerende en waardevolle projecten. Het X-Honoursprogramma is een verbindende factor tussen studenten en docenten van verschillende opleidingen en de maatschappij.

De vijf pijlers
Dat verbinden gaat aan de hand van de vijf pijlers van het X-Honoursprogramma:
– Persoonlijk leiderschap
– Ondernemend
– Multidisciplinair
– Innovatief
– Waarde(n)vol

Iedere X-Honoursstudent werkt aan bovenstaande pijlers tijdens de projecten die ze doen binnen het verkennings-, verdiepings- en afstudeerprogramma. Deze drie fasen worden in het tweede, derde en vierde jaar gevolgd en elke keer afgesloten met een assessment. Ambitieuze studenten die alle drie de certificaten halen, studeren af met een Honoursdegree.
Meer informatie over het X-Honoursprogramma.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.