Heb jij net zoals ik een voorliefde voor voetbal en wil jij deze passie combineren met je huidige opleiding door middel van een stage? Dan ben je hier op de juiste plek voor een aantal tips! Zelf heb ik in het derde jaar van mijn studie stage mogen lopen bij SC Cambuur, toevallig ook nog mijn favoriete club, als marketing- en communicatiemedewerker. Maar genoeg over mijzelf, laten we overgaan op de manieren waarop jij jouw droomstage binnen de voetbalwereld kunt regelen!

1. Vacatures bij club
Een eerste logische stap bij het vinden van jouw droomstage is achter je pc of laptop kruipen en googelen naar vacatures bij clubs. Als ik jou was zou ik hierbij opzoek gaan naar vacatures bij jouw favoriete club of een club in de directe omgeving. Wanneer je zeker weet dat je in het volgende semester stage gaat lopen, is het natuurlijk slim om meteen aan deze zoektocht te beginnen. Voor je het weet is de vacature namelijk ingevuld door een andere student. Gelukkig bieden veel clubs meerdere vacatures aan, omdat ze nu eenmaal een grote kantoororganisatie hebben.

Bekijk hier een aantal actuele vacatures, uitgezet door Eredivisieclubs FC Groningen en AZ.

2. Neem zelf contact op
Mocht je een interessante vacature zijn tegengekomen, bijvoorbeeld omdat deze bij jouw favoriete voetbalclub is uitgezet, dan is het slim om meteen contact op te nemen. Hierdoor laat je zien interesse te hebben en is de club eerder geneigd met jou om tafel te gaan. Mocht het zo zijn dat jouw favoriete club nog geen vacature heeft uitstaan, maar wel ieder semester stagiaires heeft rondlopen, neem dan meteen contact op via de telefoon/mail. De kans is hierdoor namelijk erg groot dat je daadwerkelijk op gesprek mag komen. En dan spreek ik uit ervaring. Via deze wijze, mede door actief blijven benaderen, ben ik destijds bij mijn stageadres terechtgekomen.

Lees hier meer tips over actief benaderen tijdens de zoektocht naar een stageplek.

3. Het KNVB Talent Team
Misschien heb je binnen jouw hogeschool wel eens posters zien hangen van het KNVB Talent Team, een organisatie die samen met Addeco stageplekken aanbied binnen de voetbalwereld. Zelf ben ik via posters op de NHL Hogeschool aan dit adres gekomen, waarbij ik regelmatig de website in de gaten hield. Helaas leert de ervaring dat de aangeboden stageplekken zich vooral in Midden- en Zuid-Nederland bevinden. Mocht je echter geen probleem hebben met reizen of een halfjaar op kamers willen doorbrengen voor dat ene plekje, dan is het zeker de moeite waard om te gaan kijken naar de vacatures!

Bezoek de website van het KNVB Talent Team en ontdek de vele vacatures.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.