Onze automatische piloot staat vaak aan. Zo vaak, we denken er zelfs niet eens meer over na. Als we over alles bewust zouden gaan nadenken, dan zou ons brein overuren maken. Tot op een zekere hoogte is het goed om je volledig te focussen op het hier en nu: Mindfulness.  

Hier en nu, in het bedrijf

Mindfulness als basishouding binnen je bedrijf. Nee, dat is iets anders dan gezamenlijk een yogasessie doen. Binnen het bedrijf gaat het er dan om de bewustwording in alle praktische activiteiten. Van een redactievergadering tot het plaatsen van content op de sociale media kanalen. Volledige focus op het hier en nu.

Om stress te verlagen, uitval terug te brengen, productiviteit te verhogen en vooral het geluk van de medewerkers boven alles te brengen, juichen grote organisaties zoals LinkedIn, Coca-Cola, Google en Twitter mindfulness toe.

Happiness op de werkvloer

Uit een onderzoek onder de interne tevredenheid van een bedrijf kwam uit dat mindfulness ervoor zorgt dat mensen minder op zichzelf gericht zijn, en meer op de omgeving om hen heen. Er ontstaat dan meer empathie voor anderen op de werkvloer, de werkomgeving wordt er prettiger van en mensen ervaren meer geluk in hun werk. Door deze mindfulness is het werkplezier bij de medewerkers gestegen. En een bijkomend effect: het resultaat van het bedrijf steeg significant mee. Deze mindfulness is dus niet alleen goed voor de medewerkers, ook de bedrijven profiteren er van.

Taste the feeling: Coca-Cola. Als je een slok neemt, dan wil je daar volledig bij aanwezig zijn. Al je zintuigen worden zo geprikkeld dat je met niets anders meer bezig kunt zijn. Tenminste, dat is de insteek. Kijk naar de commercials en je ziet dat de werkelijkheid letterlijk rondom de hoofdrolspelers stil staat.

“Wanneer je denkt dat je geen tijd hebt om te mediteren, dan ben jij die persoon die het juist het meeste nodig heeft,” zei één van de Coca-Cola-medewerkers. “Zorg gewoon dat je 10 minuten vrij kunt maken om je te richten op het heden en je zult merken dat de meest creatieve oplossingen bij je opkomen die je anders nooit had gehad.”

Geef het een kans

Heb jij het lef om de komende week dagelijks een aantal minuten mindfulness toe te passen? Om zo te ervaren wat het voor jouw leven kan betekenen? Gebruik gerust hulpmiddelen. Zo zijn er veel apps beschikbaar die ervoor zorgen dat je een goede begeleiding krijgt tijdens een mindfulness-sessie. Deel je ervaring met ons!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.