De laatste maand van 2017 is ingegaan: de magische maand december! Daarmee staat de kerstvakantie en 2018 voor deur. Misschien ging dit jaar veel te snel of juist te langzaam, een ding is zeker: van een paar vrije dagen knapt iedereen op. Om er zeker van te zijn dat iedereen ontspannen 2018 ingaat, zijn hier een aantal tips voor de leukste kerstvakantie-activiteiten.

 1. Een sprookje in de Winter Efteling.
  Wil jij een keer een sprookjesachtige kerstvakantie? Ga dan naar de Winter Efteling. Een nadeel is dat je hier wel wat geld voor moet neertellen, maar dan heb je wel een magische kerst. Ook tijdens de kerstdagen op 25 en 26 december is de Winter Efteling open. Voor meer informatie kijk je op de website van de Efteling: https://www.efteling.com/nl/park/events/winter-efteling
 1. Het Glazen Huis.
  Shoppen in steden is altijd een leuke bezigheid. Als je dit jaar naar Apeldoorn gaat dan kun je dit het beste combineren met het Glazen Huis. Dit jaar zitten DJ’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn voor zes dagen zonder eten opgesloten op het Marktplein in Apeldoorn. Het Glazen Huis van 3FM Serious Request begint maandag 18 december en eindigt 24 december. Met de actie wordt zoveel mogelijk geld opgehaald voor families die verscheurd zijn door oorlog.
 1. Doe iets met dieren.
  Mocht je toch graag de natuur in willen en een boswandeling te saai vinden, ga dan naar een dierentuin. Enkele opties zijn Aquazoo in Friesland, Gaia Zoo in Limburg of Sealife in Scheveningen. Neem je camera mee en schiet een paar leuke foto’s. Wie weet zit het perfecte plaatje voor een kerstkaart in 2018 ertussen. Een overzicht van de dierenparken is hier te vinden http://www.zoosite.nl/site/nederland.
 1. Pathé-thuis.

Natuurlijk zijn die foute kerstfilms op Netflix hilarisch, maar met kerst mag je ook gewoon genieten van andere genres. Met Pathé-thuis kun je via een smart-tv, computer of tablet films bekijken die net uit de bios zijn. Pathé-thuis is erg simpel in gebruik, je download de app en maakt  een account aan waarop je geld zet. Vervolgens kies je of je een film wilt huren of kopen. Benieuwd naar de Pathé-thuis top 20? Voor meer informatie kijk je op de website van de Pathé-thuis. https://www.pathe-thuis.nl/films/top20

 1. Bord- en kaartspellen (pas op verslavend).
  Met het juiste bord- of kaartspel leg je die telefoon zo aan de kant. Het bord- en kaartspel van tegenwoordig duurt niet lang, is entertainend en strategisch. Op nummer 1 van de beste gezelschapsspellen staat Ticket to Ride Europe. Bij dit spel is het de bedoeling dat je een treinspoor, zonder dat je tegenspelers langs de route komen, als eerste af hebt. Ook kaartspellen als Machi Koro en Guillotine zijn grote aanraders om in de kerstvakantie te spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.