Diploma binnen en dan? Baukje Heeg (23) studeerde in 2015 af aan de opleiding Communicatie.  Is ze werkzaam in de communicatiewereld of in een andere sector? Baukje vertelt hoe ze aan een baan bij de Elfstedenhal is gekomen en welke vaardigheden je nodig hebt in het werkveld.

Oud-communicatiestudente Baukje Heeg woont in Leeuwarden. Zij is altijd al geïnteresseerd geweest in marketing. ‘’Waar anderen tijdens de reclame wegzapten, bleef ik kijken om de achterliggende gedachte te ontdekken. Daarnaast vond ik fotobewerking en de grafische vakken altijd erg interessant. Ik merkte vooral mijn interesse in marketing toen mijn vriendin tegen mij zei dat ik niet zoveel over marketing moest praten. Altijd als ik ergens op straat een goede advertentie zag, benoemde ik dat.’’, aldus Baukje. Op het moment dat zij in de folder van NHL de opleiding Communicatie zag staan, wist zij direct dat deze opleiding goed bij haar zou passen.

Stage

Baukje liep in het derde jaar stage bij de afdeling Marketing & Communicatie op NHL Hogeschool zelf. Zij was hier verantwoordelijk voor Voorlichting Op Scholen. ‘’Dit betekent dat ik ervoor zorgde dat er tijdens voorlichtingsmiddagen op de NHL studenten aanwezig waren die iets over de school en hun opleiding konden vertellen ‘’, vertelt Baukje. Haar afstudeerstage en scriptie deed ze bij internetbureau Coolminds. Hier was Baukje verantwoordelijk voor de marketing van het gehele bedrijf.

‘’Ik zou me vooral specialiseren op het gebied wat je echt leuk vindt. Daar heb je meer aan, dan aan zo’n allrounder.’’

Carrière

Het duurde bij Baukje niet lang voordat zij een baan had. Sterker nog, voordat ze afgestudeerd was, had zij al een baan. ‘’Ik liep nog stage bij Coolminds en ik kreeg een telefoontje van een kennis. Hij zat in het bestuur van de Elfstedenhal en wist dat ik de opleiding Communicatie deed. Zij zochten nog iemand die de marketing van de Elfstedenhal wilde doen. Ik was wel geïnteresseerd. Naar aanleiding van dat telefoontje, heb ik een sollicitatiebrief gestuurd en met resultaat want ik ben uiteindelijk aangenomen ‘’.
Baukje is alleen verantwoordelijk voor de marketing, communicatie en PR van de Elfstedenhal in Leeuwarden. Zo zorgt ze er bijvoorbeeld voor dat er genoeg aandacht wordt gecreëerd voor bepaalde evenementen en is ze actief op de social media kanalen van Elfstedenhal. Dit heeft voor- en nadelen. Aan de ene kant is het makkelijk om alleen te werken omdat je niet afhankelijk bent van anderen, maar aan de andere kant is het fijn om soms even met iemand te kunnen sparren. Gelukkig kan ze altijd terecht bij haar directeur.
Naast de marketing, doet Baukje ook nog evenementen bij de ijsbaan. ‘’Dit betekent dat ik verschillende evenementen, zoals De Tocht van Morgen en NK Indoor Arresleerijden, organiseer. Plannen en organiseren zijn dan ook belangrijke vaardigheden om in het Communicatie vakgebied te kunnen werken.
‘’Geen dag is hetzelfde bij de Elfstedenhal, ik doe veel verschillende dingen. Zo heb ik de hele organisatie van NK Indoor Arresleerijden gedaan waarbij je de hele dag tussen de paarden staat. Maar een andere dag zit ik op kantoor of als het erg druk is, moet ik helpen in de horeca’’.

Lees hier meer informatie over het evenement dat Baukje heeft georganiseerd (De Tocht van Morgen)  

ijsbaan

Toekomst

Wat wil Baukje nog bereiken? ‘’Ik zou graag eens mee willen werken aan een heel groot evenement, zoals Pinkpop. Van zulke evenementen kan ik nog veel leren en het lijkt me super leuk om te doen. Gelukkig komen er in de Elfstedenhal ook veel evenementen voorbij en kan ik hier dus al goed oefenen’’.

Baukje wil graag het volgende meegeven aan Communicatie studenten: ‘’Communicatie is een erg breed vakgebied. Ik merk nu soms dat ik bijna te veel doe bij de Elfstedenhal, waardoor je soms maar ‘een beetje’ af kan maken. Ik zou me vooral specialiseren op het gebied wat je echt leuk vindt. Daar heb je meer aan, dan aan zo’n allrounder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.