Vorige week ging ze naar huis met de Favoriete Docent Award 2017. Titia van der Veen is geliefd onder veel studenten en geeft al jaren les aan de NHL. Ben je benieuwd wie Titia is en wat ze nou eigenlijk doet op school én in haar vrije tijd? Lees dan snel verder!

Titia heeft veel geleerd en gedaan voor ze op de NHL belandde. Wél is ze altijd werkzaam geweest als docente. Vroeger zat Titia in Groningen op school. Al vanaf jongs af aan vond ze de vakken algemene economie en bedrijfseconomie heel erg leuk. Ook is ze altijd goed geweest in het geven van spreekbeurten. Toen ze eenmaal op de MEAO (economische opleiding) zat, besefte ze zich dat het om die redenen goed was om een lerarenopleiding te gaan doen.

Titia: “Deze lerarenopleiding fuseerde in 1990 met veel andere opleidingen tot de NHL Hogeschool. Dit hoorden we tijdens ons eerste leerjaar. We waren het toen helemaal niet eens met het feit dat we naar Leeuwarden moesten: we hebben wel zes weken gestaakt, haha!” Gelukkig heeft Titia de opleiding af kunnen ronden in Groningen. Hierna is ze gaan werken als docente Economie en Handelswetenschappen (nu M&O) in Hoogeveen. Uiteindelijk kwam ze toch uit op de NHL.

“Als ik ooit nog zou switchen dan zou ik bij de politie willen werken, als rechercheur.”

Titia: “In 1998 ben ik op de NHL begonnen als docente Bedrijfseconomie, voor de opleiding Communicatie. Kort hierna gaf ik al snel les in Marketing en Marketingcommunicatie. Onderzoek is er eigenlijk ‘per ongeluk’ nog bijgekomen. Toen ik zwanger was van mijn eerste kind werd ik helemaal gek van het thuis zitten. Ik wilde zó graag weer wat doen. Ik heb toen in mijn verlof het vak onderzoek geleerd en SPSS onder de knie gekregen. Zo is dat ontstaan.”

Ik vraag Titia wat ze in de toekomst zou willen doen. Titia: “Poeh… Dat weet ik écht niet hoor! Ik heb het hier erg naar mijn zin en kan nog wel een aantal Jaren door. Ik heb altijd in dit vakgebied gewerkt en dat is ook wat ik altijd gewild heb! Toch denk ik niet dat ik tot mijn 67e in het vak blijf werken. Als ik ooit nog zou switchen dan zou ik bij de politie willen werken, als rechercheur. Niet dat ik dit snel zie gebeuren, maar het lijkt me heel erg gaaf.”

Wat doet de favoriete docente in haar vrije tijd? Titia is gek op tennis en hardlopen. Echter, tijdens de 100 sec met… noemde ze het hardlopen één van haar ‘slechte eigenschappen’. Titia grapt: “Ja, dit komt omdat als ik niet ga hardlopen, ik gefrustreerd raak en mij schuldig voel dat ik niet geweest ben. Als ik een slecht humeur heb zegt mijn man ook altijd: ‘Je bent zeker niet wezen hardlopen’, haha!”

Naast sport is de docente dol op detective series. Vooral de Scandinavische series steken volgens Titia heel erg goed in elkaar. “Ze weten heel goed verhalen te vertellen”, zegt ze. “Renny Poelstra houdt ook erg van Scandinavische series. We hebben weleens zitten nadenken over waarom nou juist deze series zo goed in elkaar steken”. Volgens ons zit het hem in de lange, donkere winters. Die mensen hebben gewoon alle tijd om goede verhalen te verzinnen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.