Afgestudeerd in Communicatie, eindelijk, de weide wereld in… en dan?
Misschien heb je al een plan voor je toekomst, misschien heb je nog geen idee. Wendy Lugtenberg, Joukje de Jong en Emely Pot vertellen over hun verschillende ervaringen.

“Yes yes, daar is ie dan eindelijk, je diploma! Maar wat dan?”

“Voor mij waAfgestudeerds het niet moeilijk wat ik hierna ging doen, direct aan het werk. Waar ik terecht zou komen was voor mij nog een grote vraag. Uiteindelijk heb ik geen één dag thuis gezeten, echt super, is namelijk niks voor mij. Ik heb mijn afstudeerstage bij Uitgeverij Scala afgerond. Eerst zou ik hier aan de slag als zomervakantie baantje, maar uiteindelijk is dit veranderd in een full-time baan. In de laatste maand van mijn stage gaf mijn stagebegeleider aan dat ze een nieuwe baan had. Wat voor mij betekende dat ik diezelfde dag nog een baan aangeboden heb gekregen. Ik werk er nu vanaf juli al met heel veel plezier. Uitgeverij Scala is een uitgeverij met diverse special interest magazines. Ik hou mij voornamelijk bezig met de webshop hobbyou.nl en online marketing. Waar ik mezelf over 10 jaar zie, daar heb ik geen idee van. Maar voorlopig blijf ik nog gezellig bij Scala.” – Wendy Lugtenberg

“Na het krijgen van mijn diploma heb ik een paar sollicitaties gedaan.”

JoukjeHelaas mocht ik nergens op gesprek komen. Via mijn persoonlijke kring heb ik nu een tijdelijke parttime baan als receptioniste en ondersteunend administratief medewerker bij een bouwbedrijf. Daarnaast maak ik een paar uurtjes per week schoon. Ik ben blij met de baan bij het bouwbedrijf. Het is natuurlijk niet waar ik voor gestudeerd heb, maar wel een mooie opstap om ergens binnen te komen. Het staat goed op mijn cv, ik doe ervaring op en leer nieuwe mensen kennen. Dit is natuurlijk allemaal positief. Zelf vond ik het ook fijn om niet meer thuis te zitten maar juist geld te verdienen. Zelf ben ik niet iemand die ver in de toekomst kijkt. Tien jaar is ook best wel een lange tijd. Je weet nooit wat het leven je brengt. Wat ik in ieder geval hoop is dat ik een vaste baan heb bij een leuk bedrijf met gezellige collega’s. Mijn voorkeur gaat er naar uit om werkzaam te zijn in het noorden. Privé hoop ik gesetteld te zijn en een gezin te stichten.” – Joukje de Jong

 

“Mensen kennen mij als iemand die altijd in het buitenland te vinden is.”

“Ik heb namelijk een uitwisselingsprogramma in Seoul en eindstage in Kuala Lumpur gevolgd. AfgestudeerdDaarnaast heb ik verschillende landen in Azië bezocht. Èn ik ben van plan om over twee weken (op moment van schrijven) Nederland in te ruilen voor Vietnam. Ik doe tijdelijk vrijwilligerswerk op de marketingafdeling bij een organisatie die loopbaan producten ontwikkelt voor scholieren. Op dit moment ben ik bezig met het solliciteren voor een functie in Ho Chi Minh City. Mijn droom is om in Vietnam te gaan wonen omdat het land bij mij een bijzondere indruk heeft achtergelaten. Duurzaamheid is een grote passie waar ik dagelijks mee bezig ben. Aangezien ze in Azië steeds bewuster worden van o.a. de milieuvervuiling, zie ik hier grote kansen in. Het lijkt mij tof om een bedrijf op te starten of een product te ontwikkelen dat een positieve impact heeft op de wereld. En wie weet heb ik dat over 10 jaar bereikt.” – Emely Pot

Lees hier ook de verhalen van Sjoerd de Jong, Marije Geertsma en Joyce Daalder.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.